Suplement diety

ENADA

Oryginalna formuła NADH - produkt światowej sławy biochemika prof. dr Georga Birkmayer’a.

-17,00 zł
173,90 złz VAT
156,90 zł z VAT

30 tabletek (2,1 g)

Najwyższej jakości Koenzym 1 - NADH

ENADA®

ENADA jest oryginalną i opatentowaną, stabilizowaną i wchłanialną formą koenzymu 1 - NADH, opracowaną tak, aby zapewnić trwałą energię.

Prozdrowotne właściwości

NADH jest istotnym związkiem w procesie produkcji energii oraz w procesach układu odpornościowego. Bez NADH organizn nie jest w stanie wytworzyć adenozyntrifosforanu (ATP), niezbędnego związku w łańcuchu oddechowym.

NADH pobudza system odpornościowy i pomaga w regeneracji komórek oraz wspiera  naprawę DNA
NADH

Jak stwierdza światowej sławy austriacki biochemik Prof. Georg Birkmayer „NADH to biologiczne paliwo rakietowe, jest biologiczną formą wodoru, która reaguje z tlenem obecnym w naszych komórkach, aby produkować energię. Im więcej NADH mamy, tym więcej energii możemy wytwarzać.

ENADA® i jej dobroczynne właściwości

  • NADH  jest istotnym związkiem w procesie produkcji energii oraz w procesach obronnych układu odpornościowego.
  • Bez NADH organizm nie jest w stanie  wytworzyć adenozyntrifosforanu (ATP), niezbędnego związku w łańcuchu oddechowym.
  • NADH to zredukowana forma dinukleotydu nikotynoamidoadeninowego, która bierze udział w ponad 1000 reakcji metabolicznych w organizmie.
  • NADH odpowiada za produkcję energii w komórkach.
  • Stężenie NADH jest szczególnie wysokie w narządach najbardziej aktywnych, na przykład w mózgu, sercu, mięśniach itp.

           Powyższe sformułowania cytowane są za światowej sławy biochemikiem Prof. dr G. Birkmayer'em.

Produkt najwyższej jakości firmy Life Light

 Wyprodukowany w Niemczech

Jest hipoalergiczny, nie zawiera glutenu, laktozy, ani składników modyfikowanych genetycznie.

Firma Life Light® posiada certyfikat ISO 9001:2008.
-

Może być spożywany przez wegetarian i wegan.
-

Zawiera wysokiej jakości substancje naturalne.
-

Porcja produktu do spożycia w ciągu dnia zawiera:

Składniki 1 tabletka  %RWS1)
Koenzym 1 - NADH 7,50 mg

1)%RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2 000 kcal)

Składniki: substancja słodząca (mannitol), koenzym 1 – NADH, regulator kwasowości: wodorowęglan sodu, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancje przeciwzbrylające: celuloza mikrokrystaliczna, sole magnezowe kwasów tłuszczowych.

Kraj pochodzenia:
Niemcy

Indeks: 
E-20545

Sposób użycia:

Stosować 1 tabletkę rano 30 min. przed jedzeniem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.

Przechowywanie:

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu. Chronić przed światłem i wilgocią.

Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Pamiętaj że:

Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana i zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytuty (zamienniki) zróżnicowanej diety.

Czytaj więcej

NADH to substancja naturalnie występująca w organizmie, niezbędna do wytwarzania adenozynotrójfosforanu (ATP) – związku niezbędnego w łańcuchu oddechowym. NADH to inaczej koenzym Q1. Największe zapotrzebowanie na ten związek mają organy zużywające duże ilości energii, czyli przede wszystkim mózg, serce i mięśnie szkieletowe. Suplementację poleca się głównie osobom po trzydziestym roku życia, intensywnie pracującym umysłowo oraz uprawiającym sporty, szczególnie wytrzymałościowe i siłowe. NADH daje również nadzieję na ograniczanie procesów neurodegeneracyjnych, które są przyczyną m.in. choroby Parkinsona czy Alzheimera, a to dzięki pozytywnemu wpływowi na produkcję dopaminy. Ponadto NADH korzystnie wpływa na pracę układu odpornościowego oraz procesy regeneracyjne organizmu.1

Jeśli zastanawiasz się nad wyborem suplementu z NADH ENADA to doskonałe rozwiązanie, ponieważ stanowi wysoce wchłanialną i oryginalną formułę koenzymu Q1. Ten najwyższej jakości preparat gwarantuje skuteczne działanie.

Źródła

  1. 1. http://www.biochemj.org/content/402/2/205