Pokazuje 1 - 10 z 10 elementów

Mikroglony stanowią kopalnię minerałów, aminokwasów, polisacharydów, witamin, przeciwutleniaczy, dlatego warto uzupełniać o nie codzienną dietę. Do jednego z częściej wybieranych preparatów na bazie alg morskich należy chlorella pyrenoidosa. Produkt wyprodukowano z mikroglonów pochodzących z wyspy Okinawa w Japonii. Charakteryzuje się bogactwem żelaza wspomagającego prawidłową pracę układu odpornościowego. Pomaga również w obniżeniu poziomu nadciśnienia tętniczego. Zakładając, że interesuje Cię chlorella dawkowanie to jeden z ważniejszych elementów, na który trzeba zwrócić uwagę.

Czytaj więcej

Nasi klienci chętnie zaopatrują się też w spirulinę. Składnik wyróżnia się wysoką zawartością substancji odżywczych, takich jak: białko, witaminy, minerały. Korzystnie wpływa na wiele procesów zachodzących w organizmie – reguluje ciśnienie, pomaga w redukcji nadwagi, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych oraz wspiera układ odpornościowy. Jeśli interesuje Cię spirulina w proszku dawkowanie to kluczowa kwestia. Przed rozpoczęciem suplementacji warto dokładnie zapoznać się z informacjami zamieszczonymi przez producenta.

Oferujemy algi w czystej postaci lub z dodatkiem minerałów. Zakładając, że chcesz przyjmować selen właściwości tego pierwiastka pozytywnie Cię zaskoczą. To jeden z popularniejszych składników dodawanych do preparatów z mikroglonami. Reguluje pracę tarczycy, wspiera układ odpornościowy oraz pomaga w zachowaniu zdrowych włosów i paznokci. Jeśli zależy ci na stabilizacji układu krążeniowego, poprawie odporności, wzmocnieniu skóry, wybierz artykuły z dodatkiem pierwiastka Zn. Cynk na co pomaga – kiedy zaczniesz zgłębiać ten temat, będziesz zdumiony.  Substancja pełni bardzo ważne funkcje w organizmie.  Warto więc zadbać o jej odpowiednią podaż.

Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem. W przypadku pytań dotyczących doboru odpowiedniej suplementacji prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy. Oferujemy produkty wytworzone z wysokogatunkowych składników i spełniające normy jakości ISO 9001:2008. Artykuły, dostępne w naszym sklepie, nie zawierają glutenu, laktozy, składników genetycznie modyfikowanych.

Źródła

Chlorella

1. Altern Ther Health Med. 2001 maj-cze; 7 (3): 79-91. Virginia Commonwealth University, Medical College of Virginia, Richmond, VA 23298-0709, USA.

Żelazo:

2. Gawęcki J, Hryniewiecki L: Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Wyd. Naukowe PWN, Warszawa 2000.

3. M. Krzysik, J. Biernat, H. Grajeta, Wpływ wybranych składników odżywczych pożywienia na funkcjonowanie układu odpornościowego. Cz. II. Immunomodulacyjne działanie witamin i pierwiastków śladowych na organizm człowiekaAdv Clin Exp Med 2007, 16, 1, 123–133, ISSN 1230−025X.

Spirulina:

4. E. Gumiela, M. Szulińska, P. Bogdański. Wpływ suplementacji spirulina na wybrane parametry antropometryczne i biochemiczne Katedra i Klinika Chorób Wewnętrznych, Zaburzeń Metabolicznych i Nadciśnienia Tętniczego Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.

https://febico.pl/spirulina/spirulina-badania-naukowe-na-temat-tej-algi/.

5. K. Ekiert, M Dochniak,Superfoods – idealne uzupełnienie diety czy zbędny dodatek? Piel. Zdr. Publ. 2015, 5, 4, 401–408 DOI: 10.17219/pzp/60915, Copyright by Wroclaw Medical University, ISSN 2082-9876

Selen:

6. B. Klecha, B. Bukowska, Selen w organizmie człowieka – charakterystyka pierwiastka i potencjalne zastosowanie terapeutyczne. Katedra Biofizyki Skażeń Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego Kierownik: prof. dr hab. B. Bukowska, BROMAT. CHEM. TOKSYKOL. – XLIX, 2016, 4, str. 818–829.

7. http://www.endokrynologia.net/tarczyca/selen-w-chorobach-tarczycy.

Cynk:

8. M. Zielińska-Pisklak, Ł. Szeleszczuk, M. Kuras, Rola witaminy C i cynku we wspomaganiu układu odpornościowego, Katedra i zakład Chemii Nieorganicznej i Analitycznej, Wydział Farmaceutyczny, Warszawski Uniwersytet Medyczny, kierownik: prof. dr hab. Wacław Kołodziejski 2 Zakład Chemii Fizycznej, Wydział Farmaceutyczny, Warszawski Uniwersytet Medyczny, kierownik: prof. dr hab. Iwona Wawer 3.

9. M. Szcześniak, B. Grimling, J. Meler,  Cynk – pierwiastek zdrowia, Farm Pol, 2014, 70(7): 363-366.

10. B. Gapys, A. Raszeja-Specht, H. Bielarczyk, Rola cynku w procesach fizjologicznych i patologicznych organizmu, Praca poglądowa, Diagn Lab 2014; 50(1): 45-52.