Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów

kwasy tłuszczowe - niezbędny element zdrowej diety

Kwasy tłuszczowe stanowią ważny element codziennej diety. Dostarczają energii oraz wpływają na lepsze wchłanianie składników odżywczych zawartych w pokarmach. Wśród polecanych przez nas produktów znajduje się m.in. lecytyna sojowa z nasion niemodyfikowanych genetycznie. Produkt uczestniczy w procesach przemiany materii, wspomaga układ krążeniowy. Wspiera także pracę mózgu i odpowiada za powstawanie nowych komórek tkanki nerwowej. Jeśli interesuje Cię lecytyna sojowa opinie, jakie można spotkać na jej temat w publikacjach naukowych są bardzo interesujące. Na uwagę zasługuje m.in. opracowanie naukowców z Centralnego Instytutu Badań Mikrobiologicznych w Japonii. Wynika z niego, że lecytyna bezpośrednio wpływa na zdolność koncentracji i zapamiętywania.

Czytaj więcej

Do chętnie wybieranych preparatów zalicza się także olej z wiesiołka pozyskiwany metodą tłoczenia "na zimno". Stanowi on źródło wielonienasyconego kwasu GLA z grupy Omega-6. Jego systematyczne spożywanie wspiera utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu we krwi. Zakładając, że chcesz kupić olej z wiesiołka cena, którą proponujemy w naszym sklepie, jest bardzo konkurencyjna.

Popularnością cieszą się suplementy znane od wieków. Do doskonałych przykładów należy czarny kmin. Jego właściwości doceniali już starożytni Egipcjanie, nazywając roślinę „złotem faraonów”. Występujące w nim kwasy tłuszczowe nienasycone wspomagają procesy związane z tworzeniem komórek oraz wspierają odporność.

Polecamy również preparaty zawierające kwas Omega 3, które korzystnie wpływają na wzrok, pracę serca i mózgu.  Składniki potrzebne do produkcji wyrobów pozyskuje się m.in. z ryb. Jeżeli zastanawia Cię olej z kryla opinie na jego temat są bardzo przychylne. Produkt nie tylko dostarcza cennych kwasów Omega-3, ale również zawiera astaksantynę i cholinę. Zachęcamy do zapoznania się z naszym asortymentem i wyboru odpowiedniego suplementu. Artykuły dostępne w naszym sklepie posiadają certyfikat jakości ISO 9001:2008.

Źródła

Lecytyna:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2966935/

https://biotechnologia.pl/farmacja/lecytyna-cudowna-czasteczka,230

Olej z wiesiołka:

Skoczyńska A., Smolik R. i wsp.: Wpływ kwasu gamma-linolenowego na wybrane wskaźniki zagrożenia miażdżycą na podstawie badań klinicznych nad preparatem Oeparol. Zbiór Prac I Sympozjum nt. Olej z nasion wiesiołka w profilaktyce i terapii. Łódź 1992/

Katarzyna Karłowicz-Bodalska, Tadeusz Bodalski, "Nienasycone kwasy tłuszczowe, ich właściwości biologiczne i znaczenie w lecznictwie" (http://www.czytelniamedyczna.pl/2410,nienasycone-kwasy-tuszczowe-ich-waciwoci-biologiczne-i-znaczenie-w-lecznictwie.html)

Czarny kmin:

http://fpn.sum.edu.pl/archiwum/publikacje/2007/publikacja2_nr2_2007.pdf

Kwasy Omega-3

K. Marciniak-Łukasik": Rola i znaczenie kawasów tluszczowych Omega-3. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2011, 6 (79), 24 – 35

Duda M.K., O’Shea K.M., Stanley W.C.: Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 w niewydolności serca. Kard. Pol., 2010, 68SV, 400-404.