Tagi
Wyciąg z kłącza szafranu indyjskiego (Curcuma longa) wraz z wyciągiem z pieprzu czarnego (Piper nigrum).
Chlorofil pozyskiwany z lucerny siewnej w synergistycznym połączeniu z chlorofiliną magnezową.
ColDeKa - witaminy A, D i K plus ekstrakt z Shiitake na wzmocnienie odporności.
Ekstrakt z brokułu zawierający sulforafan + bylica piołunu, lebiodka, ziele rukwii wodnej i czosnek niedżwiedzi.
Wśród oferowanych przez nas preparatów popularnością cieszy się wyciąg z kurkumy. Jego dobroczynne właściwości zdrowotne ceni się od tysiącleci. Roślina, z grupy imbirowatych, charakteryzuje się szerokim spektrum zastosowań. Korzystnie wpływa na układ trawienny, a ponadto wspiera prawidłowe funkcjonowanie wątroby. Do zalet produktu zalicza się również działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne. Jeśli interesuje Cię kurkuma suplement powinien być odpowiednio dobrany. Szczególnie polecamy preparaty firmy Life Light, wzbogacone o wyciąg z czarnego pieprzu, który znacząco wspomaga przyswajalność kurkuminy.
Po suplementy sięgają osoby, którym bardzo zależy na dostarczeniu wielu substancji odżywczych. Do składników pomagającym w osiągnięciu tego celu zalicza się m.in. chlorofil z lucerny siewnej. Stanowi on kopalnię beta-karotenu oraz witamin z grupy B, C, E, E, K, P. Zawiera również pierwiastki, takie jak: krzem, magnez, potas, wapń, żelazo. Pomaga też w walce z nadmiarem kilogramów. Z badań przeprowadzonych w 2013 r. wynika, że połączenie wysokowęglowodanowych dań z chlorofilem zmniejsza uczucie głodu i chęć sięgania po jedzenie.
Decydując się na naturalne produkty, jak chlorofil lub kurkuma dieta powinna być odpowiednio zbilansowana. Nie można przekraczać zalecanego przez producenta dawkowania. Trzeba także pamiętać, że suplementy stanowią jedynie dodatek zróżnicowanego jadłospisu. Aby utrzymać organizm w dobrej kondycji, należy przestrzegać zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Źródła:
Kurkuma
1. M. Sikora-Polaczek, A. Bielak-Żmijewska, E. Sikora, Molekularne i komórkowe mechanizmy działania, kurkuminy — dobroczynny wpływ na organizm, Centrum Medyczne MACIERZYŃSTWO, Kraków, Pracownia Molekularnych Podstaw Starzenia, Zakład Biochemii, Instytut Biologii Doświadczalnej im. Marcelego Nenckiego PAN, Warszawa http://www.postepybiochemii.pl/pdf/1_2011/08_1_2011.pdf
2. S. Przybylska, Kurkumina – prozdrowotny barwnik kurkumy, Probl. Hig Epidemiol 2015, 96(2): 414-420, http://www.phie.pl/pdf/phe-2015/phe-2015-2-414.pdf
3. Dr. Rath, Phytobiologicals - Cześć 4: Kurkumina, Wiadomości: Zdrowie...naturalnie!, 04/2010, http://www.dr-rath-koalicja.pl/wiadomosci/20100615wiadomosci.pdf Chlorofil
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23632035
5. https://zdrowie.wprost.pl/zdrowie/10141971/chlorofil-cudowny-skladnik-zielonych-warzyw-jaki-ma-wplyw-na-zdrowie.html